Diep Ademhalen

Borst en buikademhaling zijn twee veel gebruikte termen om aan te duiden of iemands ademhaling hoog of laag zit. Mensen die mediteren zijn vast bekend met de buikademhaling. Door de ademhaling gevoelsmatig naar de buik te brengen zorg je ervoor dat je zo diep mogelijk inademt.
Diep Ademhalen

Op deze pagina

Buikademhaling

Dit is een goede techniek maar schijnt geen licht op de oorzaak van de hoge/borst ademhaling. Dit kan namelijk goed komen doordat je als mens veel spier spanning opbouwt door een éénzijdige houding of emotionele blokkades. De houding en spanning verkleint de ruimte voor je longen om zich uit te zetten met korte en hoge ademhaling als gevolg.

1 van de 4 plekken waar deze spanning zich manifesteert is het borstgebied. Mensen die veel handelingen VOOR hun verrichten op een dag hebben hier al snel last van, denk aan auto rijden ???? en computeren????‍????.

Wanneer dit het geval is dan is men gebaat bij het actief bezig gaan met openen van deze regio. Dit kan bijvoorbeeld door de bank te gebruiken als een opener, zoals Ramón hier voordoet.????

Conclusie

Voor mensen met veel spanning in deze regio kan het een oncomfortabele positie zijn, stretchen van verkorte spieren is namelijk pijnlijk, ga echter wat betreft pijn nooit hoger dan een 4 op een schaal van 1 tot 10.

Zorg dat je in deze positie 20 buikademhalingen doet. Probeer dit de komende week elke dag te doen en je zult duidelijk verschil merken in je welzijn doordat je meer zuurstof binnen krijgt. Succes!